fbpx

+386 40 204 190

Podpora kupcem

novalis@novalis.si

Pišite nam

Sledi nam

na Facebook-u

Splošni pogoji poslovanja

Dobrodošli na spletnem mestu novalis.si. Z obiskom potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe spletnega mesta in jih v celoti sprejemate.

Lastnik spletnega mesta NOVALIS d.o.o., Usnjarska ulica 7, 2000 Maribor (v nadaljevanju Podjetje), si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Zaščitene znamke

Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike in ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik spletnega mesta ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s tega spletnega mesta ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta, razen novic s pripadajočim foto- in video materialom, ki so namenjene prav javnim objavam.  

Splošno o spletni trgovini

S spletno trgovino novalis.si (v nadaljevanju Spletna trgovina) upravlja podjetje NOVALIS d.o.o. (v nadaljevanju Podjetje ali Ponudnik). Podatki Podjetja so sledeči:

Polno ime: NOVALIS, družba za kmetijstvo, posredništvo, trgovino in storitve d.o.o.
Kratko ime: NOVALIS d.o.o.
Naslov: Usnjarska ulica 7, 2000 Maribor
Transakcijski račun: SI56 2900 0005 5283 940 (Unicredit banka Slovenija d.d.)
Matična številka: 2146983000
Davčna številka:  30703140
E-pošta: novalis@novalis.si
Mobitel: +386 40 204 190

Splošni pogoji poslovanja in uporabe Spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje Spletne trgovine ter poslovni odnos med Ponudnikom, registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: Uporabnik) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: Kupec).

Spletna trgovina novalis.si je namenjena prodaji mešenic semenskih trav in detelj namenjenih pridelovanju krme za prehrano živali.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo Kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

Ponudba in izvor

Ponudba v Spletni trgovini se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je davčni zavezanec, vse cene imajo obračunan DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo Ponudnik Kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo Ponudnik Kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med Ponudnikom in Kupcem je sklenjena v trenutku, ko Ponudnik potrdi naročilo (Kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Ponudnika, kot za Kupca.

Promocije

Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih promocije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Pri nakupu izdelkov v akciji ne velja brezplačna poštnina – v kolikor ni določeno drugače.

Slikovni material in grafika

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last Ponudnika ali njegovih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago oziroma prodajno akcijo. Čeprav se Ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Mnenje o izdelku

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Postopek nakupa

Ponudnik nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta in poslovnih partnerjev.
Kupec znesek plača Ponudniku, skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Ponudnik posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošilja na območje Republike Slovenije.

Naročilo v čakalni vrsti

Po oddaji naročila, Kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima Kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani Ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno

Če Kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče Kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Ponudnik obvesti Kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Blago odposlano

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti Kupca.

Načini plačila

Plačilo po predračunu.

Dostava

Dostavo vršimo glede na velikost naročila, dogovorno ali s pomočjo poslovnih partnerjev.

Vračilo izdelkov

Vračilo izdelkov je možno v 14. dneh od prevzema izdelka. Izdelek mora biti ob vračilu zapakiran v originalni, nepoškodovani in neodprti embalaži in v nespremenjeni količini ter nepoškodovan. Stroške vračila krije Kupec.

Zloraba nakupa

Po opravljenem naročilu Kupec prejme obvestilo na vpisano elektronsko pošto. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov novalis@novalis.si). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega se opravlja preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če Kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med Kupcem in Ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Varnost nakupa

Pri registraciji v Spletno trgovino se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. Ponudnik se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranil za namen nemotedene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

Postopek registracije

Uporabnik lahko v Spletni trgovini opravi naročilo kot gost ali kot prijavljen Uporabnik. Postopek registracije je enostaven in hiter. S prijavo na spletno stran si ustvarite svoj račun, preko katerega lahko urejate svoje podatke, naslove za dostavo, pregledate statuse naročil, jim sledite in urejate.

Uporabniško ime je sestavljeno iz elektronskega naslova, ki ga vpišete. Nanj prejmete potrditveni email za dokončno prijavo. Z registracijo na spletni strani imate tudi večji pregled na nakup.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se Ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo 9mesecev.si ter druga oglasna sporočila 9mesecev.si ali njegovih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji Uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Ponudnik Kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se Ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravica Kupca

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini 9mesecev.si izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa pogodba, je slovenščina.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima Kupec pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih (14) dneh Ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni Kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila izdelkov. Če Kupec odstopi od pogodbe, mu bo Ponudnik vrnil vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor Kupec na poziv Ponudnika ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da Kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Ponudnik o tem nemudoma obvesti Kupca.

Poleg Splošnih pogojev poslovanja za spletne strani se upošteva še Politika zasebnosti.

Veljavnost: od 1. 1. 2020

Splošni pogoji poslovanja